Kan en lymfatisk massage booste dit immunforsvar?

Kan en lymfatisk massage booste dit immunforsvar?

Du har måske hørt konceptet om, at en lymfemassage er en god ting til at styrke dit immunforsvar. Mange mennesker ser ud til at gøre dette i disse dage, men du er måske ikke overbevist om, at det faktisk kan gavne dit immunforsvar. Det er trods alt bare en simpel massage.

For at du kan forstå, hvordan en lymfemassage kan være med til at styrke dit immunforsvar, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad dit lymfesystem gør. Hvis alt dette er nyt for dig, har du måske hørt om lymfeknuder før?

Lymfeknudernes vigtige rolle i dit immunforsvar

Lymfeknuder er en vital del af dit immunforsvar af en lang række årsager. Til at starte med indeholder de lymfe, som er en essentiel væske, der indeholder T- og B-celler. Det er de celler, der vil målrette mod skadelige patogener i din krop og dræbe dem.

Dine T- og B-celler er den primære måde, hvorpå dit immunforsvar bekæmper sygdomme. Den anden væsentlige rolle, som dit lymfesystem udfører, er at bortfiltrere ting, der ikke har nogen plads der. Dine lymfeknuder vil slippe af med yderligere næringsstoffer, døde celler og sygdomsramte patogener ved at filtrere dem ud af dit blod.

Når først lymfeknuderne slipper af med de ting, der er uønskede, kommer ren lymfevæske tilbage i dit blod, mens alle de andre grimme ting skylles væk. Det er her en lymfemassage virkelig kan hjælpe dig.

En lymfatisk massage tvinger filtrering gennem systemet

Formålet med denne type massage er dybest set at tvinge din krop til at filtrere ting ved hjælp af dit lymfesystem. Denne yderligere opfordring til at filtrere vil hjælpe med at udrydde eventuelle trusler meget hurtigere. Det du skal huske på her er, at en massage hjælper med at fjerne eventuelle lurende sygdomme, før de er i stand til at få fat i din krop.

Du skal være opmærksom på, at lymfemassage ikke er en afprøvet metode til at styrke dit immunforsvar, som nogle andre er. Der er ikke meget videnskabelig forskning til at understøtte massagen, da den stadig er relativt ny. Men der er en stærk tro på, at det hjælper, og flere undersøgelser er i gang eller har været planlagt.

Massagen vil fremskynde naturlige processer i din krop

Det, lymfemassagen gør, er at accelerere processer, der forekommer naturligt i din krop. Der er ingen beviser for, at dette er en god eller en dårlig ting lige nu. Men det er højst usandsynligt, at en lymfemassage skader dig eller dit immunforsvar. Faktisk har der allerede været tilfælde, hvor massagen var i stand til at hjælpe med hævelse.

Massagen har en række fordele

Vær ikke bange for at forkæle dig selv med en lymfemassage, fordi det ikke vil skade dig. Mange mennesker, der har oplevet denne form for massage, har rapporteret, at den er nyttig til at lindre stress, og at den er meget afslappende og forfriskende.

På trods af dette anbefaler vi ikke, at du stoler på lymfemassage som din eneste måde at booste dit immunforsvar på. Der er andre metoder, som du kan bruge, som er mere etablerede og helt sikkert vil øge din modstandsdygtighed over for infektion og sygdom.

Kommentarer

Populære opslag